top of page

Osteopathie

 

Osteopathie wordt gezien als alternatieve geneeskunde. Wij zien het eerder als complementair aan de klassieke geneeskunde. Als osteopaat kunnen wij de arts aanvullen in het behandelen van de klacht, omdat wij gespecialiseerd zijn in het voelen met onze handen. 

osteopate-an-vanderschaeghe-65_orig.jpg

Tijdens de eerste sessie wordt aan de hand van een vraaggesprek een beeld gevormd van jouw klacht. Daarna volgt een onderzoek en behandeling. Het aantal behandelingen wordt dan besproken in functie van de klacht. Dit varieert tussen de 2 à 5 behandelingen.  
Een consult duurt 30 à 45 min. 

Via zachte onderzoekstechnieken voelen we waar het lichaam blokkeert of waar er zich een ‘bewegingsverlies’ optreedt. Door ervoor te zorgen dat er op elk weefselniveau terug bewegingsvrijheid komt, dragen we bij tot het opnieuw goed kunnen functioneren. De technieken die we gebruiken zijn een combinatie van alle gevolgde opleidingen en bijscholingen afhankelijk van de leeftijd van de patiënt. 

Elke behandeling is anders en dus volledig op maat het kind of van jouw lichaam.

osteopate-an-vanderschaeghe-88_orig.jpg

Baby's

Baby's huilen niet zomaar.  Aan de hand van ritmekaarten en bewegingsonderzoek, wordt een osteopathische diagnose en een behandelplan opgesteld.

Kinderen

Een kind is geen mini volwassene. Bij het opgroeien kunnen problemen opduiken waarbij osteopathie kan helpen! 

Vrouwen

Voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen wij je helpen bij eventuele problemen. Ook indien er pas jaren later gynaecologische klachten optreden.

bottom of page