top of page
Zwanger of zwangershapswens?

Maak hier kennis met hypnobirthing en voel wat een diepe ontspanning, met jouw lichaam kan doen. 

Tamara is een van de enthousiaste vroedvrouwen van AESEM. Ik interviewde haar over wat en voor wie hypnobirthing is. 

 

Het is een cursus waarbij de focus ligt op het ontspannen en vertrouwen op je lichaam door het oefenen van ademhalingstechnieken en specifieke ontspanningsoefeningen.

Dit zorgt ervoor dat het Angst-Spanning-Pijn gevoel doorbroken wordt, waarbij er meer kracht en vertrouwen in de plaats komt om je eigen lichaam het werk te laten doen wat een geboorteproces is. De oefeningen zorgen ook voor een sterke binding tussen mama - baby en partner wat ook verdergezet wordt na de bevalling.

Bovendien is er minder nood aan medische ingrepen zoals weeën stimulatie en epidurale verdoving. Zo vermindert de kans op beschadigingen aan de bekkenbodemspier.

Ik was alvast diep onder de indruk. Zelfs voor wie niet zwanger is, kan dit heel helend zijn. Ik hoop dat je er evenveel van geniet als ik toen deed.

 

Beluister zeker de volledige aflevering op spotify of hier op de website van GROW. 

Wens je meer info over hypnobirthing of neem je graag contact op met de vroedvrouwen van AESEM, klik dan hier

Ook de aflevering van: "Wat moet je weten voor je zwanger wil worden, kan je hier beluisteren." Een schat aan waardevolle informatie die Sofie Dobbelaere, onze orthomoleculair therapeut graag met jullie deelt!

Veel luistergenot!

Gegroet,

Het GROW-team

An, Sofie en Laurence

bottom of page